Manager of coach?

In ontwikkeling als manager? Zorg dan dat je een goede coach wordt

Als je een goede manager wilt zijn, leer dan eerst om je medewerkers goed te coachen. Vroeger werden alleen sporters gecoacht, maar nu zijn er leiders die executive coaches in de arm nemen, managers die leren van business coaches en medewerkers die stress coaches krijgen.

Een goede coach kan bijdragen aan prestatieverbetering binnen de organisatie, beter teamwerk en nog veel meer. De realiteit is echter dat een formele externe coach slechts een fractie waarneemt van waar we zouden kunnen profiteren van feedback en sturing. Het blijft een momentopname en vaak alleen gezien vanuit het perspectief van de manager en de coachee zelf.

Daarom is het belangrijk dat leiders en managers al hun medewerkers coachen, dat collega’s elkaar coachen en dat de directeur opbouwende feedback krijgt vanuit de organisatie.

Misschien is een coach wel belangrijker dan een mentor. Daar waar een mentor vooral uitlegt wat je moet doen om te excelleren, gaat een coach verder. Een coach duikt in ons mentale welzijn en krijgt inzicht in waarom iets wel of niet werkt voor de coachee. De coach helpt om te realiseren wat we kunnen, helpt ons potentieel te ontdekken, in onze kracht te staan én in actie te komen. Een coach daagt uit, houdt een spiegel voor, zodat we onze blinde vlekken zien, en houd ons verantwoordelijk voor het resultaat.

In het boek Trillion Dollar Coach, Bill Campbell, las ik ‘Om een goede manager te zijn, moet je een goede coach zijn’. Niets is minder waar!