Waarom ik doe wat ik doe

Waarom ik doe wat ik doe

linkedin-icon facebook-icon twitter-icon youtube-icon

Succes is niet wat je krijgt, maar wat je wordt

Ik hoef geen baan, ik hoef geen carrière, ik hoef geen geld, ik hoef geen macht. Mijn levensdoel is het inspireren van de wereld. Inspireren om geluk te streven in het delen van jouw unieke gift met anderen. Succes is naar mijn idee niet te definiëren in wat je krijgt, maar in wie je wordt. Dat moment dat we herkennen wat onze ware gift is in het leven, is het moment dat onze perceptie van de wereld verandert.

Voor mij was dat het moment na een oefening met de logische niveaus tijdens de nlp practitioner opleiding. De logische niveaus geven inzicht in de manier van denken, doen en voelen op verschillende niveaus. Met het doel om bepaald gedrag te veranderen, ben ik door de logische niveaus achter mijn sterkste waarden en missie gekomen, waardoor mijn perceptie van meer dan alleen dit gedrag totaal is veranderd.

Van gedrag naar missie

Logische niveaus-foto1Het gedrag dat ik wilde veranderen is dat ik gewend was een ‘to do list’ te maken volgens de Covey’s four-quadrant . Het opschrijven van deze taken hielp mij om rust en overzicht te krijgen. Alleen na een dag hard gewerkt te hebben ontbrak het gevoel van voldoening. Mijn doel met deze oefening was er achterkomen wat ik anders kan doen om aan het eind van de dag het gevoel van voldoening te hebben.

Tijdens het doorlopen van de logische niveaus van omgeving naar missie en weer terug kwam ik per niveau vragen tegen. Deze vragen in combinatie met visualisatie technieken hielpen mij om het grotere geheel te zien. Ik werd me bewust dat ik voldoening haal uit het inspireren van mensen.

Ik zag mezelf niet meer thuis achter een ‘to do list’ zitten. Ik zag mezelf dingen doen waar ik werkelijk voldoening uit haal. Ik zag mezelf gepassioneerd met mensen in gesprek over wat hen bezig houdt. Ik zag mezelf capaciteiten inzetten die ik heb om mensen te inspireren levensdoelen waarheid te maken. Het creëren van een nalatenschap waar vele generaties profijtt van zullen hebben.

Waarom

Dit onbeschrijfbare gevoel vertaalt zich voor mij naar veel meer levensaspecten. Een belangrijke les die ik hieruit heb gehaald, is het effect van bewustzijn van je ‘waarom’ bij de dagelijkse dingen. Waar we gelukkig van worden is groei en dat maakt het nastreven van doelen belangrijk.

Alleen, kun jij je iets herinneren wat je graag wilde en toen je het eenmaal had, je alweer bezig was met het volgende wat je graag wilde? Dit proces kan ervoor zorgen dat je niet altijd tevreden bent met waar je staat, tot je het doel hebt bereikt. Je kunt je even goed voelen bij het behalen van het eindresultaat. Echter merk ik nu dat ik veel meer kan genieten ook van de weg ernaar toe. De kleine stapjes geven ook een goed gevoel, doordat ik mij bewust ben van mijn missie.

Het bewustzijn van waar ik het voor doe, zorgt ervoor dat waar ik ook sta in mijn leven, ik iedere dag kan opstaan met het gevoel van dankbaarheid en geluk.

“Its not about the goal. Its about growing to become the person that can accomplish that goal” – Anthony Robbins

 

Abdoellah Essaoui
Stagiair bij Op Koers NLP Opleidingen

 

Lees volgende week mijn blog "Het enige wat jou tegenhoudt ben jezelf"