passie, leiderschap en missie

Passie, leiderschap en missie

linkedin-icon facebook-icon twitter-icon youtube-icon

Een jonge man in het publiek staat op. Zijn stem klinkt wankel en zijn hand trilt onophoudelijk. "Ik ben al 20 jaar een marinier en heb vreselijke dingen gezien tijdens mijn missies. De doden, de slachtoffers, de explosies..."

Tony Robbins en het publiek kijken meelevend, terwijl de man vertelt over zijn lichtsensitiviteit en zijn trauma's.

Hoe zet je iemand weer in zijn kracht?

Vandaag zaten er twee mails in mijn inbox die mij inspireerden voor deze blog. Een filmpje van Tony Robbins die de oorlogsveteraan Casey coacht en een uitnodiging om lid te worden van 'Het Passioneel Leiderschap Netwerk'.

Hoe creëer je een leven dat zowel betekenisvol als emotioneel draagbaar is. Het antwoord hierop

Transformatie

In het filmpje kunnen we zien hoe de marinier Casey zich in zeer korte tijd transformeert met hulp van Tony, door het formuleren van zijn persoonlijke mission statement. Hij komt in zijn kracht, gebruikt geen zonnebril meer en stopt uitendelijk ook met het trillen van zijn hand.

Het begint met een verandering in houding, in beweging en de verandering van zijn stem. Zijn focus verandert van focus op de pijn de trauma's naar focus op het totale tegenovergestelde. Casey laat zien dat hij niet alleen gebroken en moe is, maar dat hij ook een deel in zich heeft dat vitaal en ongeschonden is.

Je missie waarmaken

Een geweldige interventie, die duidelijk maakt dat als je jouw missie goed formuleert, je ook de energie, de balans en de focus kan krijgen die maakt dat jouw missie werkelijkheid wordt.

Een goede missie laat jezelf goed voelen. De missie moet je niet IETS laten zijn, maar het moet datgene zijn waarvoor je gemaakt bent. Waarvoor je gemaakt bent is niet alleen wat je gaat doen, maar hoe je je zult voelen, wat je zult zijn en waarvan je zult genieten. Wat het je zal opleveren.

Wat hebben passie, leiderschap en een missie met elkaar te maken

Casey neemt leiderschap over zijn leven. Hij neemt de regie in eigen hand. Hij vult zijn missie vol met passie en energie om succesvol te zijn. Datzelfde geldt voor bedrijven.

Een missie die je kunt waarmaken verwijst niet naar het verleden of naar de zaken die niet goed gingen. Het verwijst niet naar plicht, maar naar het vermogen om plezier en succes te kunnen ervaren, niet alleen als persoon of organisatie zelf, maar ook aan anderen (bijvoorbeeld medewerkers, klanten, leveranciers, stakeholders) te mogen bijdragen op een speelse manier.

Met andere woorden een missie zorgt voor goed leiderschap en bevat PASSIE.

Tenslotte nog de mooie 'life mission statement' van onze marinier:

"I Casey, see, hear, know and feel that the purpose of my life is to passionately love and live as I impact people’s lives and fill them with energy"

Ik wens jullie net zo veel plezier en succes in het komende jaar als Casey uitstraalt aan het einde van de interventie.