Metafoor voor teams

Metafoor voor teams

linkedin-icon facebook-icon twitter-icon youtube-icon

DE PALENBAK, EEN METAFOOR VOOR TEAMS

Als jonge marineman wordt je getraind d.m.v. de Palenbak.
Hier vertellen ze je niet waarom alle oefeningen er zijn. Je ondergaat ze. Een mix van fysieke mannetjes en vrouwtjes worden opdrachten gegeven om bijvoorbeeld droog aan de overkant van een bassin te komen. Natuurlijk mag je niet omlopen, want zogenaamd is het water dat overgestoken dient te worden de rivier de Rijn en er is 100 km naar links en rechts geen brug!

Er zijn boomstammen, tonnen en touwen in overvloed. Na uitleg van de oefening stapt de leiding weg en geeft het startsein.

Waarom weten wij nu wel, toen niet

Er ontstaat een machine die het gaat doen, of niet! Mooist is als er een paar padvinders in zo’n groep zitten want die hebben hier al ervaring mee.

Sterke jong kerels proberen balken alleen op te pakken om direct in een groep een waarde af te dwingen. Dat werk altijd: zij worden direct een gewaardeerd teamlid.
Slimme jongens/meisjes komen met ideeën waarmee er makkelijker gebouwd kan worden en zij beginnen een strategie te maken. Ook dat is een zichtbare en meestal hoorbare inbreng die leidt tot een acceptatie. Dan zijn er nog in zo’n groep altijd mensen over.

brug over snelstromende rivierDat zijn de verschilmakers!

Zonder deze teamleden geen groepsdynamiek!
Zonder deze geen verschil wat er voor zorgt dat er net wordt gewonnen of verloren.

Hoe werkt dat? Als er op het moment dat er een stelling is gebouwd van zware palen om een brughoofd te zetten, dan moet er aan een touw worden getrokken om dit bouwwerk op te zetten. De verschilmakers vormen het ritme. Deze hebben van nature een terughoudendheid om te volgen en laten een eenheid van kracht ontstaan. Zij maken het verschil en dat wordt vaak onderkend.

Om je heen zie je het op heel veel vlakken

Het zijn niet de personen die op de voorgrond staan en zelf twijfelen ze aan hun waarde.
Met in gedachte 'wat ik kan, kan toch iedereen'. Maar zonder de verschilmakers geen ritme geen groots werkende machines van menselijk intellect en prestatie.

Mandela was niet de man die hij was zonder zijn waardevolle team. De Dalai Lama kan niet de wereld over zonder de uitnodigingen van onbeduidende mensen die hem uitnodigen om in het voetlicht te treden. Niemand weet wie hem op welke plek heeft uitgenodigd!

Maar in onze directe omgeving lopen verschilmakers. Coba heeft gisteren hier schoon gemaakt. Alle Wc’s zijn gedaan de gangen gestofzuigd etc.
Verschilmakers zijn de olie in een machine. Zij zijn het die bepalen hoe hard iets kan bewegen. De stratenmakers zijn zulke mensen. Wij hoeven niet door de bagger dankzij deze vaklui!

In iedereen schuilt een onmisbare waarde voor groepsdynamiek

Kijk naar je buur en zie een gewaardeerd persoon. Want elk handje wat tilt draagt mee. De zwaarste balken in de palenbak kunnen niet door één,twee of drie of vier man worden verplaatst.

Daar is een heel team voor nodig.

(metafoor iedereen is belangrijk in de groep / het team)
geschreven door Rob Deurloo, co-trainer bij Op Koers NLP Opleidingen