Grote dromen, grote daden

Grote dromen, grote daden

linkedin-icon facebook-icon twitter-icon youtube-icon

We hebben allemaal dromen. Dromen van een optimaal leven, op welk gebied dan ook. Daarnaast zijn we ook realistisch, want we willen dat het haalbaar is en we willen onszelf niet teleurstellen. Daarnaast zit er ook een criticus in ons die de beperkingen op de weg ziet en ons daarvoor kan waarschuwen.

Al deze sub-persoonlijkheden zie ik als waardevol in verschillende denkfasen die we intern doorlopen.

Alles dat gecreëerd is door de mens, is ooit begonnen als een droom. Dromen brengen ons op ideeën die vertaalt kunnen worden in realistische stappen die haalbaar zijn en ons zelfvertrouwen doen stijgen. Door kritisch te blijven, kunnen we de verbeterpunten eruit halen en blijven ontwikkelen.

dromer-realist-criticus

De Disney-strategie is een praktische oefening die mij dit inzicht in mijn denkproces heeft gegeven.

Wat wil de dromer?

De eerste stap is om te durven dromen. Mijn droom is om, in samenwerking met grote inspirerende wereldleiders als Dalai Lama, Nauman Ali Khan en Anthony Robbins, wereldse uitdagingen te bespreken. Het inspireren van andere wereldleiders…

Wat kan de realist?

Als ik realistisch kijk naar deze droom besef ik dat dit een hoog gegrepen doel is. Maar voel tegelijkertijd dat dit een levensmissie van mij is, waar ik levenslang voor zou willen werken. Ik zie mezelf genieten en groeien bij iedere persoon dat ik weet te inspireren. Ik zie mezelf ontwikkelen tot een top coach die inspirerende resultaten kan bereiken met anderen. Daarvoor heb ik de nodige kennis, ervaring en hulp nodig.

Wat vindt de criticus?

Ben je nou helemaal naast je schoenen gaan lopen wie denk je wel niet dat je bent. Weet je wel wat je hiervoor allemaal moet doen en kunnen. Weet je wel wat je allemaal zou moeten bereiken voordat je bij dat soort wereldleiders zou mogen aanschuiven. Wie zegt dat jij de top coach wordt die je wilt worden. Bewijs maar eerst dat je de mensen om je heen weet te inspireren. Hoe ga je dit allemaal bereiken?

Met deze kritische vraag ben ik wederom het cirkeltje rond gegaan, wat ik je hier zal besparen. Ik heb deze vraag gesteld aan de dromer om ideeën op te doen. Om vervolgens weer realistisch te kijken naar deze ideeën tot het punt dat de criticus de mond was gesnoerd.

The circle of purposePurpose-Abdoellah

Dit heeft geresulteerd tot een team van inspirerende individuen met 1 visie.

"By striving to fulfill we will grow and inspire others
to find purpose and repeat the cycle"

Wordt vervolgd...

 

geschreven door Abdoellah Essaoui
Stagiair bij Op Koers NLP Opleidingen