De passie van onze Stagiair

De passie van onze Stagiair

linkedin-icon facebook-icon twitter-icon youtube-icon

NLP en mijn stageplek

Ik ben Abdoellah Essaoui en mijn interesse in NLP heeft zich ontwikkeld tot een stage bij NLP opleidingsinstituut ‘Op Koers’ waar ik momenteel ook de practitioner volg.

Hier stel ik mij voor, want er zullen nog meer blogs van mijn hand verschijnen.

Wat is mijn passie?

Vlak voor mijn HBO begon de vraag aan mij te knagen ‘wat is mijn passie?’. Ik had tijdens het bekijken van een filmpje van Anthony Robbins gehoord dat succes begint met een ‘why’. Zoals hij het zegt: “Reasons come First. Answers come second”. Dit had mij erg aan het denken gezet. Daarnaast was ik op zoek naar een HBO opleiding die bij mij past.

Wat mijn aandacht altijd al trok waren succes studies. Wat maakt dat de één succesvol wordt en de ander niet. Daarbij kwam de vraag wat is succes voor mij, want dat is voor iedereen anders. Ik begon mezelf levensvragen te stellen en ik zou niet rusten tot ik daar antwoord op had.

Hoe ben ik met NLP in contact gekomen?

Via motivational speakers als Eric Thomas en Les Brown was ik op peak performance strategist Anthony Robbins gekomen. Deze man is tot de dag van vandaag een invloedrijkrijk persoon in mijn leven. Hij stelde mij voor aan theorieën, denkwijzen en strategieën die zo effectief en praktisch waren dat ik er meteen erg veel aan had.

Het meest effectieve daarvan was Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Ik was zo onder de indruk en begon er meer over te vinden en cursusdagen te bezoeken. Ik ontmoete een filmregisseur die met mij een documentaire wilde maken. Een documentaire over mijn reis naar het vinden van mijn passie.

De reis naar zelfontwikkeling en succes

Samen met een filmploeg gingen we het hele land door voor NLP en zelfontwikkeling cursussen. Met als resultaat een samenvatting van de reis in een korte documentaire ‘Lessen in succes’. stagiair Abdoellah bij Op Koers NLP Opleidingen https://www.youtube.com/watch?v=ktggnym3FbI

foto abdoellahHet was een fantastische ervaring en ik heb er gigantisch veel geleerd. Met veel passie begon ik dit te delen met vrienden, familie en kennissen en kreeg een kick van de resultaten die ik zag. Ik besefte dat mijn passie om levensvragen te beantwoord zich sterker vertaalde bij het helpen van anderen.

Makkelijke keuze

De vraag welke opleiding bij me past, was nu een stuk makkelijker te beantwoorden. Met als doel om anderen te coachen, trainen en inspireren in levensvragen, heb ik gekozen voor Toegepaste psychologie. Mijn interesse in NLP heeft zich ontwikkelt tot een stage bij NLP opleidingsinstituut ‘Op koers’ waar ik momenteel de NLP practitioner opleiding volg.

Wat is NLP voor mij?

NLP is voor mij een gereedschapskist vol tools, die erg praktisch kunnen zijn bij dagelijkse gedragingen en gevoelens tot en met levensmissies. Deze gereedschapskist is voor mij ook erg effectief bij het coachen en trainen van anderen. NLP is een verzameling psychologische modellen, strategieën en technieken die laten zien hoe taal en het brein samenwerken.

Geschreven door Abdoellah Essaoui
3 maart 2014